Barnas klær og skiftetøy i Natur & Idrettsbarnehagen

I vår barnehage satser vi på natur og friluftsliv og det er naturlig for oss å være en del ute, - spesielt på sommerhalvåret, men også på vinterstid. Da er det viktig med gode klær og skotøy! For at deres barn skal ha det mest mulig komfortabelt og trives ute er det viktig at de har gode klær og godt skotøy til alle typer vær tilgjengelig i barnehagen.
 
På garderobe plassen til barnet, vil vi kun ha de klærne barnet skal ha på den dagen. Det vil lette jobben for oss med å finne det barnet skal ha på seg og dere foreldre får bestemme hva dere vil at barnet skal ha på,- ved å legge frem de klærne.
I vinterhalvåret trenger barnet:
 
Eks: ull bukse, ull genser, hals, ullsokker, to par votter og en/to luer, - foret heldress og etter behov regnklær(regnbukse bør være stor nok til å tas over dress).Barnet trenger støvler med for når det er sørpe vær og regn. Det er bare vinter sko som duger ved minusgrader.
 
- Barnet trenger et sett med skift klær som ligges i blank pose med navn på barnets garderobeplass. Når vi har tatt tøy fra posen, legger vi den i kurven for at dere kan se hva som mangler i den. Når dere har tatt med nytt tøy, - kan dere legge den til bake.
 
Skiftetøyet legges:
Høknes :Knoppan: her legges skiftetøyet i den hvite skohylle benken som er i gangen.
Spiran/blomstran: Her legges skiftetøyet i kassen på barnets garderobe plass.
Bråten: Her legger alle avdelinger skiftetøyet på garderobeplassen.
 
Alle barna får ”vedsekk” med navn. Når dere kommer til barnehagen tømmer dere vedsekken for rene og tørre klær, å legger det frem på barnets garderobeplass. I ved sekken legger vi vått og skittent tøy som skal tas med hjem.
 
Vi oppfordrer dere til å se etter savnet tøy.
 
Vi minner om at dere må huske å merke klær og skotøy, bruk helst etternavn el fornavn.
 
NB. vi har sprittusj i barnehagen og kan være behjelpelig med merking av tøy.
Men for at det ikke skal bli for mye å holde styr på for personalet,- er det også viktig at dere ikke legger igjen unødvendig mye klær og sko,- så det er fint om dere daglig sjekker hva barnet har av klær og holder orden på barnets plass.
 
Barn som sover i vogn trenger: seler i vognen, myggnett, regntrekk. Vinterhalvåret trenger de i vognen: liggeunderlag (gjerne saueskinn,) voksipose, og et ekstra pledd. Klær og ekstra lue som er gode å passe varme å sove i.
 
NB: hver fredag må dere ta med alt tøy hjem,- slik at vi får vasket garderoben skikkelig.