Kosthold

Kosthold og helse er en viktig del av vårt barnehagekonsept, og vi er stolte av å være en av få barnehager i Namsos som har tilbud om fullkost og fire måltider i barnehagen. Vi vektlegger en sunn og allsidig kost hvor mye av maten blir laget fra bunnen av som f.eks. brød. På onsdager har vi en ekstra god lunsj, hvor målet er at de fleste barna skal like maten. Den skal være sunn og barna skal kunne ta del i matlagingsprosessen. Forberedelser til måltider skal være en del av barnehagens pedagogiske tilbud. Vi er en sukkerfri barnehage, det vil si at vi ikke markerer bursdag feiringer med kaker ol, vi har heller ikke tilbud om søte pålegg og saft. Flere av personaler har deltatt i kostholds kurs som Fiskesprell, og vi ønsker å få til et tilbud om kostholdsveiledning til barnets hjem.